Overzicht Nieuws & Artikelen

Ochtendgebed uit De Ark zondag 29 maart

Ook deze week kan je / kunt u weer op zondagmorgen het ochtendgebed vanuit De Ark bekijken via onze website.

Want al zijn de kerkdeuren deze dagen veelal gesloten en zijn velen van u thuis, toch willen we als gemeente op creatieve wijze samen zijn. Net als vorige week plaatsen we het zondagochtend rond 10 uur op de website. We zullen het geluid van het filmpje laten horen via kerkomroep.

NBG-weggeefactie met bemoediging uit de Bijbel

Nu het coronavirus Nederland bezighoudt, kinderen veel meer thuis zitten en verpleeghuisbezoek niet mag, komt het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) met een weggeefactie. ‘De Bijbel heeft mensen door de eeuwen heen rust, vertrouwen, hoop en moed gegeven in onzekere tijden’, zegt NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf. ‘Daarom stellen we die bemoediging nu voor iedereen gratis beschikbaar.’

Een barstensvolle Nieuwsbrief

In de Nieuwsbrief staan normaal de twee meest recente artikelen bovenaan. Maar deze week (20-03) zijn er voor u veel meer belangrijke berichten! Daarom iets meer uitgelichte artikelen in de nieuwsbrief van deze week.

Al deze berichten en nog meer kunt u lezen op onze website, klik daarom door naar kerk-de-ark.nl en lees meer over:

Doe-opdracht voor jong en oud

Voor jong, van de kindernevendienst

De eerste schoolweek thuis zit er al weer op, wat heb we veel foto’s van hard werkende kinderen voorbij zien komen! Nu is het tijd voor weekend. Omdat jullie nog niet naar de kindernevendienst kunnen hebben we een paar opdrachten bedacht die je thuis kunt doen. Je mag zelf kiezen welke jij leuk vindt.

Meditatie: Lente

Wat een vreemde week is dit. We wassen onze handen, we houden afstand en zoeken tegelijkertijd contact.  We blijven veel vaker thuis en we gaan weer ouderwets telefoneren. We verbazen ons over de lege schappen in de supermarkt. We lachen luidkeels om een filmpje van een vrolijke man op zijn vorkheftruck te midden van een ongelofelijke hoeveelheid wc-rollen. Alle kinderen en jongeren zijn thuis van school terwijl ouders proberen te werken aan de keukentafel. Veel ouderen hebben lange stille dagen. De straten liggen er verloren bij.