Vesper met cantorij: moderne profeten

Dit bericht is verlopen op 2022-07-10

Na twee jaar coronatijd kan het weer: een vesper vieren met de cantorij! Arco Mandemaker heeft nieuwe muziek ingestudeerd met de cantorij en onze oud-predikant ds. Antoinette van der Wel geeft met veel plezier leiding aan de dienst.

We leven in een spannende tijd, veel van wat vanzelfsprekend was is afgebrokkeld. Wie durft het aan deze tijd te duiden? We horen in deze vesper het indrukwekkende verhaal van Frère Christian de Chergé. In het gewelddadige Algerije koos hij er samen met zijn medebroeders voor geweldloos te zijn. Het was geen eenvoudige, noch voor de hand liggende keuze. We horen woorden uit zijn testament en spiegelen het aan de bijbel. Er is muziek van de cantorij, passend bij dit thema en van Eline van den Beukel en Wim Madderom. Er is ruimte voor bezinning en stilte.

De cantorij is bezig zich in een nieuw muzikaal jasje te steken. We proberen een maatje ruimer: we zingen niet meer alleen onze ‘gewone’ liederen uit het Liedbook maar kijken ook naar andere muzikale tradities. Op 10 juli zingt de cantorij onder andere muziek uit de traditie van Taizé en Iona.

Ieder is van harte welkom!

Hartelijke groet van de cantorij,

Roelie Schipperus