Startzondag - een impressie…

Ga mee! In geloof hoop en liefde. Na een inspirerende kerkdienst zijn we met elkaar uiteengegaan voor diverse activiteiten. Zo kon er een pantoum (gedicht) worden geschreven. De jeugd kon allerlei Oudhollandse spelletjes spelen, zoals gatenkaas en stokjes vangen. In ‘t Honk was een heuse escaperoom gemaakt. De jeugd ging na de dienst lekker los met een jamsessie met de band. Zo zijn veel nieuwe muzikale talenten ontdekt! En de kookploeg was ondertussen hard bezig met de voorbereiding van de lunch. Onder leiding van Arco Mandemaker werd een nieuw lied ingestudeerd. En er is geknutseld op kleine tegeltjes om de deelkast nog mooier te maken. Ook werd nagedacht over de Schriftlezing/verkondiging met speciale gespreksvragen:

  1. Jezus vraagt aan Andreas en Johannes: “Wat zoeken jullie?” Wat zou jij antwoorden als hij dit aan jou vroeg?
  2. “Kom maar mee”, zegt Jezus tegen Andreas en Johannes, “dan zul je het zien!” Hij belooft zijn leerlingen dat ze de hemel geopend zullen zien. Ervaar jij wel eens iets van een open hemel? Kun je daar iets over vertellen?
  3. Natanaël was in eerste instantie heel sceptisch toen Filippus hem over Jezus vertelde. Na de ontmoeting met hem is hij als een blad aan de boom omgedraaid en belijdt hij dat Jezus de zoon van God is en de koning van Israël. Herken je iets in Natanaël?
  4. Welke vragen/twijfels ervaar jij en hoe ga je daarmee om? Ervaar je dat daar ruimte voor is? (bij jezelf, bij de ander, bij God)
  5. Wat sprak je aan in de lezing en verkondiging, en wat neem je er uit mee?
  6. Welke rol speelt de gemeente in jouw geloofsleven? Zou je zonder kunnen?

 

We hebben de ochtend afgesloten met een gezamenlijke lunch met door eenieder gemaakte of gekochte lekkernijen. Er moesten tafels bij!

 

Pantoum geschreven tijdens de startzondag…

Ik ben blij dat ik God ervaar.

Ik ben in de kerk.

Ik zie Mensen.

Ik ben ontroerd.

Ik ben in de kerk.

Ik voel me gedragen.

Ik ben ontroerd.

Ik pink een traantje weg.

Ik voel me gedragen.

Ik ben blij.

Ik pink een traantje weg.

Het geeft niet.

Ik ben blij.

Ik voel de liefde.

Het geeft niet.

Leg je zorgen op zijn altaar!

Ik voel de liefde.

Ik zie mensen.

Leg je zorgen op zijn altaar.

Ik ben blij dat ik God ervaar.