Examentijd

Dit bericht is verlopen op 2021-07-20

We zitten er middenin: examens in het voortgezet onderwijs. De eerste week ligt al achter ons, komende week weer verder. Het is een spannende tijd voor veel jongeren. Dit jaar is het extra spannend: al 14 maanden is gewoon les volgen maar beperkt mogelijk. De voorbereiding voor deze examens is voor velen ingewikkeld geweest.

Dit weekend is het Pinksteren. Voor velen een weekend van blokken. Je bureau ligt vol papieren en notities, de laptop open met nog meer leerstof. Je zit met je neus in de boeken, al een paar weken lang. De zenuwen worden je bijna de baas, misschien heb je buikpijn. ’s Avonds zit je nog urenlang te blokken. Stilletjes denk je, bid je om een beetje geluk, dat je niet te moeilijke vragen krijgt, of dat net dat moeilijke onderwerp niet in het examen wordt gevraagd.

Die spanning kan ik niet voor je wegnemen. Maar ik wil je wel zeggen: het komt goed! Of je slaagt, dat weet ik natuurlijk niet. Maar, hoe dan ook, als je de schouders eronder zet dan weet ik zeker dat je goed terecht komt. Vertrouw er maar op, en blijf ondertussen goed je best doen!

Via deze weg wens ik jullie heel veel succes toe. We denken aan jullie!

Met hartelijke groet,
Gert van Ramshorst, voorzitter kerkenraad