Een levende gemeente beweegt

Pareltjes uit het Liedboek!

Het zanguur met ‘pareltjes uit het liedboek’ ligt inmiddels enkele weken achter ons. Jolanda Weeda kijkt als initiatiefneemster terug op deze geslaagde avond. Ik geef jullie graag haar terugkoppeling mee.

 

“Tijdens de Go(e)d ontmoeten avond werd de vraag gesteld of er naast aanbiddingsmuziek/ liederen zingen er een avond georganiseerd kon worden met mooie liederen uit het liedboek. Zo ontstond: "Pareltjes uit het Liedboek". 

In het liedboek staan prachtige liederen, bekend en minder bekend en prachtige gedichten. Gemeenteleden die mee wilden werken voor muzikale ondersteuning werden snel gevonden en de vraag naar liederen werd uitgezet.... Het resultaat was dat er prachtige liederen werden aangedragen door meerdere gemeenteleden.  En wat het extra bijzonder maakte was dat erbij werd verteld waarom dat lied zo speciaal was. Dit waren hele mooie redenen, soms grappig en ook ontroerend. 

Op 5 maart was het zover, een kerkzaal gevuld met gemeenteleden en gasten die graag zingen en hun verhaal met elkaar willen delen. 

Mooie liederen die al jaren gezongen worden in de kerk en ook liederen die uitnodigen tot meezingen en meebewegen op de enthousiast gespeelde muziek.

Wat was het heerlijk om zo vanuit het hart te zingen! Liederen die ons aanspreken, waarmee we God eren, die getuigen van ons geloof, waarin we gevoelens kunnen delen. 

Eén ding was heel duidelijk: we hebben genoten en wat zou het mooi zijn om dit nogmaals te organiseren!

Dank voor uw en jouw enthousiasme en de muziek bedankt voor de enthousiaste begeleiding.”

 

Met groet,

namens het begeleidingsteam, 

Piet Schipperus