Taizédienst

nov
15
zondag 15 november 2020 - 19:00
Locatie

De Ark

We nodigen iedereen uit om bij de Taizéviering aanwezig te zijn of om de viering vanuit huis te volgen.
In een Taizé viering staan rust en bezinning centraal. De liederen zijn kort en worden een aantal keer herhaald. De liederen worden daardoor als een soort van gebed. Ze zijn ook geschikt om er alleen maar naar te luisteren in plaats van ze te zingen.
De overdenking is een lange tijd stilte waar ieder zijn eigen invulling aan kan geven. De broeders van Taizé geloven dat in de bezinning van de stilte ons geloof vanzelf een weg vindt.
Het is dit jaar 80 jaar geleden dat broeder Roger aankwam in Taizé (1940) en de basis legde van de Taizé community. Destijds bood hij een plek voor mensen die het oorlogsgeweld probeerden te ontvluchten. Ook in deze tijd is het belangrijk om stil te kunnen staan bij wat ons bezig houdt. De Taizé vieringen zijn een fijne manier om even los te komen van de waan van alledag en voor onszelf even tijd te nemen voor wat er echt toe doet. Ook al is dat voor iedereen wat anders.
We hopen jullie de 15e te mogen verwelkomen in De Ark. Vergeet niet uw aanwezigheid te registreren via de volgende link:
https://www.eventbrite.nl/e/126514697867

Contact informatie

Taizécommissie Berkel & Rodenrijs,
Marinka Landman-Rolfes