Lezing van Paul Schenderling in de Open Hof: leven na de groei?!

nov
28
dinsdag 28 november 2023 - 19:30
Locatie

De Open Hof in Bleiswijk

Wist u dat als iedereen op de aarde zou leven zoals we in Nederland doen, we dan 3,5 aardbollen nodig hebben? Vraagt u zich af of u als individu daar iets aan kunt veranderen? Noteert u alvast dinsdagavond 28 november in uw agenda. Want dan zal econoom en schrijver Paul Schenderling een lezing houden in de Open Hof met als titel: “De vreugde van leven van genoeg”. Paul legt tijdens zijn lezing op een heldere en eenvoudige manier uit hoe onze huidige economie in elkaar zit. Vervolgens geeft hij concrete en praktische adviezen hoe we eerlijker en duurzamer kunnen samenleven en hoe we elkaar daarbij kunnen helpen. Naast tips voor individuele huishoudens geeft Paul ook een visie op het tijdperk na de groei. Aan de hand van kleine en grote verhalen neemt hij u mee naar het Nederland van 2040. In zijn visie is Nederland dan een land dat binnen de draagkracht van de aarde leeft. Mensen zijn gelukkiger geworden en de welvaart van verreweg de meeste Nederlanders is intact gebleven.

Paul Schenderling (1988) is kerkelijk betrokken in Amersfoort en al jaren intensief bezig met het thema christen-zijn en levensstijl. Ook is hij oprichter en programmaleider van Postgroei Nederland, een netwerk van deskundigen uit 11 verschillende politieke partijen. Namens deze denktank schreef hij in 2022 het boek ‘Er is leven na de groei ‘. Nu steeds meer wetenschappers stoppen met groei bepleiten, is dit het eerste boek in Nederland dat concreet laat zien hoe dit kan. Paul staat erom bekend dat hij een wervend verhaal kan houden. Ook beantwoordt hij graag vragen aan de hand van praktische voorbeelden, om zo een levendig en interactief gesprek aan te gaan. Ook was hij afgelopen Pasen te gast in het programma “De Verwondering” van KRO-NCRV (zie https://www.npostart.nl/de-verwondering/09-04-2023/KN_1731615).

De lezing op dinsdagavond 28 november begint om 20.00 uur waarbij er, zoals al aangegeven, veel ruimte is voor vragen en interactie. Inloop is vanaf 19.30 uur. Er wordt geen eigen bijdrage gevraagd, maar een vrijwillige bijdrage als tegemoetkoming in de onkosten is welkom.