Vrijwilligers! (?)

Afgelopen dinsdag heeft het begeleidingsteam de generale repetitie van de presentatie gehad. En eerlijk is eerlijk, wat fijn dat de techniek allemaal zo goed werkt. Zowel het beamen als het streamen ziet er goed uit. Realiseren we ons wel dat deze teams allemaal op vrijwilligers draaien, sterker nog, de hele Ark draait zowat op vrijwilligers. 

Van het GJV-bestuur tot de Kerkenraad, en nog veel meer daaromheen, de meeste leden steken meerdere handen uit de mouwen. Het gezegde: ‘geen woorden, maar daden’ is op De Ark ook zeker van toepassing. 

Dat we zoveel doen blijkt ook wel uit de verscheidenheid aan antwoorden op de vraag wat onze kerkelijke activiteiten het beste weergeven. Van HIKE (vergeet je niet op te geven voor de editie van 25 juni!), tot musicals, we doen het echt allemaal. 

De achterliggende vraag die je dan kan stellen, doen we al deze extra activiteiten omdat dat normaal gevonden wordt, of doen we het omdat anderen dat van ons verwachten?  Of doen we al deze activiteiten omdat we een gezamenlijk doel hebben? Dit doel kan van alles zijn, van het delen van een gezamenlijk geloof, tot het geloven in een gezellige, leerzame, warme gemeenschap? Helaas zijn we voor sommige zaken nog te afhankelijk van een klein groepje vrijwilligers. Deze mensen voelen zich geroepen om juist die taken op te pakken, omdat ze anders door niemand gedaan worden. 

Door middel van de analyse, en de vervolgstappen daarna hopen we, dat wanneer we verder bewegen naar ons gezamenlijke doel, steeds meer leden zich vrijwillig geroepen voelen om de handen uit de mouwen te steken. Vrijwilligers/gemeenteleden die allemaal hun talenten willen gebruiken om De Ark verder in de toekomst te helpen!

De schrijver hoort u al denken: “Maar ik heb het al zo druk, al mijn avonden zijn al volgepland met zaken waar ik bij aanwezig moet zijn.” Daarop zou de schrijver reageren dat we juist van die gedachte af moeten: Kerkzijn moet niet meer voelen als een ‘moetje’, maar als een ‘magje’.

Nieuwsgierig geworden naar de uitkomsten en de presentatie? Kom op 4 april a.s. om 20.00 uur naar De Ark!

 

Namens het begeleidingsteam,

Evelyn Torn en Tijmen Weerheijm