Overzicht Nieuws & Artikelen

Kledingactie Oude Noorden najaar 2018

Ook dit najaar organiseert de diaconie weer de kledingactie voor het Wijkpastoraat Het Oude Noorden in Rotterdam. Naast kleding kunnen ook linnengoed, speelgoed en schoenen worden ingeleverd. Deze kleding en andere spullen zijn vaak nog goed bruikbaar voor die mensen die leven op of onder het bestaansminimum. Zo krijgen oude spullen weer een nieuw leven. De tweedehandswinkels van het wijkpastoraat zijn tevens ontmoetingsplek voor bewoners van het Oude Noorden. Voor vrijwilligers biedt het project de kans om werkervaring op te doen.

The Psalm Project, save the date!

The Psalm Project steekt oude psalmen in een modern jasje en componeert daarnaast eigen hedendaagse composities waarbij de Psalmen centraal staan. De liederen van de kerk, wereldwijd, door alle tijden heen.

Op 23 november komt de zanggroep naar Berkel en Rodenrijs. Het belooft een mooie muzikale avond te worden, voor jong en oud.

De kosten zijn slechts € 5,00 per persoon. Wil je erbij zijn? Reserveer dan een plaats via www.zingenindekerk.nl/reserveren/the-psalm-project-in

Vrijwilligers gezocht voor de Dorcas Voedselactie op 10 november

Van 4 tot en met 11 november wordt voor de drieëntwintigste keer de Dorcas Voedselactie gehouden. Op honderden locaties in Nederland – in supermarkten, kerken en scholen – zamelen duizenden vrijwilligers samen met consumenten producten en geld in voor de allerarmsten in Albanië, Moldavië, Oekraïne en Roemenië.

Vertrek van ds. Regina Davelaar

We moeten afscheid nemen want ik ga per 1 november aan de slag in de Bronkerk in Ugchelen. Het doet een beetje pijn: in twee en een half jaar hebben we toch heel wat met elkaar opgebouwd en meegemaakt. We hebben mooie en moeilijke momenten gedeeld, leuke activiteiten ontwikkeld en nagedacht over de toekomst van de (jeugd in de) kerk. Wat hebben we een actieve, enthousiaste en jonge gemeente met veel kinderen en jongeren! Ik hoop jullie in de komende weken zoveel mogelijk nog persoonlijk te spreken en er is ook een officieel afscheidsmoment, zie het bericht van onze scriba.

Church4you-leiding zoekt versterking

Church4you is de noemer waaronder we met tieners van 12-15 jaar het gesprek aangaan over ons geloof (voorheen de catechese en de jeugdkerk). Met een wisselend team van op dit moment 6 mensen ontvangen we 1 à 2 keer per maand tussen de 10 en 20 tieners. Om ons team te versterken en fris en fruitig blijven, zijn we op zoek naar enkele nieuwe begeleiders.

Gezocht! Leden liturgiecommissie

Elke zondag komen we als gemeente bij elkaar in de kerk. Daar horen we de verhalen uit de bijbel, zingen en bidden we met elkaar. Daar vieren we de liturgie. In de liturgiecommissie denken we niet alleen na over de vormgeving van de diensten, maar ook over de verschillende vormen van communiceren in een kerkdienst. Er zijn immers niet alleen woorden, er is ook muziek en beeld. Zo maakten we in de afgelopen jaren een draaiboek voor het gebruik van de beamer in de dienst. Wat zet je wel op de beamer en waar kies je er voor dat niet te doen?

Tentweek 2018

Het komt steeds dichterbij! De Tentweek 2018 met het thema ‘Zoek het uit!’

Zijn jullie al op onderzoek uit geweest op de website: www.tentweekberkel.nl?

De super gave poster staat erop en je kunt je er ook alvast opgeven als vrijwilliger voor één, twee of drie ochtenden in de herfstvakantie of voor de andere klussen waar helpende handen nodig zijn. Op de website kun je aangeven wat je graag wil doen. Graag opgeven voor 15 oktober, dan hebben wij nog tijd om iedereen in te delen.

Nieuwe rolstoel

Al lange tijd is er een rolstoel in De Ark aanwezig die gebruikt wordt om wie dat nodig heeft van de parkeerplaats naar binnen te brengen.

De oude rolstoel was goed gebruikt en dringend aan vervanging toe. De diaconie schafte onlangs een nieuwe rolstoel aan die rolt als een zonnetje; Max Verstappen zou er jaloers op zijn.

Voor ieder te gebruiken en te vinden in de kerkenraadskamer.

Hartelijke groet namens de diaconie,

Frans-Jan Voogt

Najaarscampagne Kerk in Actie: Versterk de kerk in het Midden-Oosten

Na zeven jaar oorlog zijn de gevolgen in Syrië groot. Veel kerken hebben het moeilijk, gebouwen zijn verwoest en tweederde van hun leden is gevlucht. Tijdens de gevechten bleven de achtergebleven christenen samenkomen om te bidden. Ds. Selimian bleef al die tijd in Aleppo: “God wil dat ik dienstbaar ben in Syrië. Juist in onze moeilijkheden blijven we als kerk geloven in delen.”