Pand58 JobGroup en JobHulpMaatje

Pand58

Het Lansingerlandse Pand58 is een stichting die zich laat inspireren door Jesaja 58: “6 Nee, ik wil dat het heel anders gaat! Jullie moeten niet alleen vasten, jullie moeten meer doen. Bevrijd mensen die gevangen zitten, maak hun boeien los. Laat alle slaven vrij. Zorg dat niemand meer onderdrukt wordt. 7 Deel je brood met mensen die honger hebben. Geef arme mensen een plek in je huis. Geef kleren aan mensen die naakt zijn. Zorg goed voor de mensen om je heen! 8 Als je dat doet, dan zul je echt gelukkig zijn. Je zult lijken op de zon die stralend opkomt in de ochtend.”

 

Op naar een nieuwe baan met JobGroup en JobHulpMaatje

Pand58 organiseert JobHulpMaatje voor jou als je je baan hebt verloren of als je bij je huidige baan niet meer op je plek zit.

In een JobGroup ga je samen met andere werkzoekenden uit Lansingerland aan de slag met bepaalde thema’s. Daar omheen is er ruimte om ervaringen en tips uit te wisselen. De insteek is: samen sta je sterker! Door jouw unieke bijdrage aan het programma help je jezelf en anderen op weg in het vinden van een nieuwe baan.

Een JobGroup bestaat uit zeven ontmoetingsmomenten van circa twee uur, elke week op een vast moment.

Is een groepsaanpak voor jou niet passend of wil je na de JobGroup verder met je ontdekkingstocht? Dan kun je samen met de coördinator besluiten om individueel aan de slag te gaan. Je wordt dan gekoppeld aan een JobHulpMaatje, een goed opgeleide vrijwilliger. Hij of zij coacht jou één op één.

Opgeven en meer informatie via jobgroups@pand58.life

Wil je eerst liever je zorgen, twijfels of andere zaken rondom je werk delen binnen eigen kring? Neem dan gerust contact op met een van de diakenen. We bieden een luisterend oor en helpen je mee een weg te vinden.

Zet je talenten in voor JobHulpMaatje, wordt maatje

Een maatje is een gecertificeerde en opgeleide vrijwilliger die graag iets wil betekenen voor een werkzoekende. Een maatje biedt mentale en praktische ondersteuning en denkt mee over mogelijkheden om (vrijwilligers-)werk te vinden.

JobHulpMaatje past bij jou als je: affiniteit hebt met de doelgroep werkzoekenden, integer bent, inlevingsvermogen en daadkracht hebt, goede communicatieve vaardigheden hebt en tijdens de begeleiding van een werkzoekende ongeveer 2 uur per week beschikbaar bent.

De eerst volgende training voor maatjes vindt plaats op zaterdag 17 november van half 10 tot half 5 en donderdag 22 november van 14.00 uur tot 21.00 uur. De training wordt gehouden in Pand58 (Boterdorpseweg nabij nummer 19, naast het gemeentehuis van Lansingerland) te Bergschenhoek.

Voor meer informatie: www.pand58.life of aanmelding: jobgroups@pand58.life