Zondag 5 april 2020

Datum kerkdienst
zondag 5 april 2020 - 10:00 uur
Thema
Wordt het nu anders?
Naam van de zondag / Kleur
6e zondag van de 40-dagentijd. Kleur: paars
Bij de lezing

Exodus 11,1-10

De farao lijkt steeds meer alleen te komen staan in zijn hardnekkige verzet het volk te laten gaan. De alleenheerser neemt de beslissingen voor alle anderen. Daarbij heeft hij amper oog voor die anderen. Hij weigert kleine en onmachtige mensen te laten leven buiten zijn macht. Daarin onderscheidt hij zich ten nadele van de Eeuwige. Van Hem wordt gezegd dat Hij juist een voorkeur heeft voor kwetsbare mensen en met hen een nieuwe toekomst gestalte wil gaan geven. Of dat gaat lukken?

De evangelielezing is Mat 26

Bij de dienst

Vandaag is het palmzondag. Het begin van de goede week. Een zondag met de vrolijke klanken van de juichende mensen, maar tegelijkertijd ook met de ernst van het lijden.

 

Eerste collecte

PKN - Jeugdwerk JOP

PALMPASEN: COLLECTE JEUGDWERK (JOP)
Nederland - Jongeren doorleven het paasverhaal
Met zijn revolutie in Jeruzalem wil Jezus de wereld op z’n kop zetten. Maar dan wordt Hij gearresteerd. Zijn volgelingen blijven radeloos achter. Waar is Hij? En hoe moet het nu verder? Dit is het punt waarop jongeren bij de PaasChallenge in het verhaal van Jezus stappen en meespelen. In een spel met ‘Wie-is-de-mol’-achtige elementen kruipen ze een nacht lang in de huid van een hoofdpersoon uit het paasverhaal. Ze krijgen te maken met emoties als achterdocht, eenzaamheid, vermoeidheid en troost. In 2019 deden maar liefst 4.500 jongeren in hun eigen gemeente aan de PaasChallenge mee. Naast een programma voor de hele nacht is er ook een korte versie van een uur. JOP, Jong Protestant, WIL meer jongeren via dit innovatieve programma kennis laten maken met het paasverhaal.

Tweede collecte

Onderhoud De Ark

Predikant
Ds. Antoinette van der Wel
Organist
Vincent de Jong
Lector
Bertine de Bruin
Koster
Rienk v.d. Berg
Crèche
Elise Meijburg, Lucia van Rossum
Kindernevendienst
Groep 1 t/m 5: Inge Zonneveld, Saskia Zonneveld
Groep 6, 7 en 8: Reinata Kila, Sylvia van der Veen
Koffie
Hans van der Hoek, Wim Koster, Emmy Seldenthuis