Samenspraak/toneelstukje van ds. Hedda Klip en ds. Aaldert Gooijer op 30 oktober 2022 bij afsluiting Tentweek

Dit bericht is verlopen op 2022-12-31

Lezen Markus 10: 13-16

de dominees lopen de hal in en veranderen in burgemeesters

Toneelstuk

De twee burgemeesters, Giorgia (Hedda Klip) en Silvio (Aaldert Gooijer)

S: Mooie tekst, vind ik. Wat betekent het volgens jou, Giorgia?

G: Nou ja, ik ben geen dominee, Silvio, maar ik denk dat het betekent dat je welkom bent bij God zoals je bent. Je hoeft geen volwassene te zijn, je hoeft niet rijk te zijn, of veel te weten. Of veel te kunnen.

S: Laat ik eens vragen…wie zit er hier op sport? Wie zit er op muziek? (vraagt reactie van kinderen) Dat zijn er heel veel, Giorgia. Is dat dan fout?

G: Nee, natuurlijk niet, dat is hartstikke goed. Ik zit zelf ook op muziek en sport. Maar, als je dat allemaal niet kunt ben je ook welkom bij God. En krijg je de zegen. Kijk, ik vat het even samen, Silvio. Hier, kijk maar. (houdt bord omhoog met tekst: Het hoeft allemaal niet). 

S: Ok, ja dat snap ik. Je moet al zo veel he. Als kind naar school gaan en goede cijfers halen. Als volwassene geld verdienen en ambitie hebben. Belangrijk zijn. Waardig er uit zien.

G: Ja, er netjes uitzien. Best een opgaaf. Moet je haar altijd maar weer goed zitten. Moet je op je woorden letten, als burgemeester, hè Silvio. 

S: Maar kijk, Giorgia, (houdt bord omhoog)

S + G: Het hoeft allemaal niet!!!! 

G: je bent welkom bij God zoals je bent.

S: Als je het allemaal níet kunt, ben je ook een kind van God.

G: en krijg je de zegen van Jezus. Wat betekent zegen volgens jou, Silvio?

S: Dat betekent dat de liefde van God bij je zal zijn. Misschien gaat dan niet alles direct goed, maar God is wel bij je. 

G: Daar zeg ik Ja en Amen op!

 

tentweek