Sinterklaas bij de ouderensoos

Dit bericht is verlopen op 2023-02-04

Op donderdag 24 november hebben we met de bezoekers van de ouderensoos een gezellige middag gehad die in het teken stond van Sinterklaas.
Na de opening, waarin ook aandacht was voor de mensen die door ziekte niet aanwezig konden zijn, heeft Jeannette verteld hoe, waar en wanneer Sinterklaas is ontstaan en waar de gebruiken, zoals onder andere de mijter en staf voor staan en welke betekenis zij hebben. Er werd in stilte geluisterd naar haar verhaal.

 

soos sint

 

Vorige keer had iedereen een briefje met wensjes ingeleverd en nu stond de tafel vol met cadeautjes, voor elk een. Maar om het nog wat ludieker te maken was er ook een cadeautjesspel dat in 2 rondes gespeeld werd. Daarvoor stond er nog een tweede tafel vol met cadeautjes. Deze cadeautjes waren hilarisch: allemaal kleine gebruiksvoorwerpen zoals een speeltje voor de poes, klein handdoekje, chocoladeletters, pennen en potloden maar ook een tandenborstel en een pleeborstel (wie zou de gelukkige zijn om deze mee naar huis te mogen nemen…?). Het was een vrolijke boel.
Tijdens de thee las mevrouw Pathuis een sinterklaasgedicht voor en genoot iedereen van een stuk banketstaaf en kruidnootjes. Hierna kreeg iedereen zijn eigen cadeautjes en werd de middag afgesloten met een gebed “Soms moet je de moed hebben” uit de Bijbelse dagkalender en met het lied “God en God alleen”.

Op maandag 19 december 2022 van 14.00 uur tot 16.30 uur is er een eenvoudige kerstviering. Er zullen liederen worden gezongen en een kerstverhaal zal worden verteld. De bezoekers van de soos hebben namelijk aangegeven dat ze dit heel erg fijn zouden vinden en dus is dit nu geregeld.
Wees welkom en neem gerust iemand mee.

De eerstvolgende soosbijeenkomst in het nieuwe jaar is op donderdag 26 januari 2023.

Kati Elshout
Ria Ramp
Jeannette Schoonhoven