Ondertussen in de diaconie

Ook in deze tijd wil de diaconie ten dienste staan voor onze naaste veraf en dichtbij. De afgelopen weken heb je kunnen lezen over een aantal van onze activiteiten, onder andere:

https://www.kerk-de-ark.nl/artikel/oproep-nietalleennl
https://www.kerk-de-ark.nl/artikel/bedankje-voor-alle-medewerkers-onze-verzorgingshuizen
https://www.kerk-de-ark.nl/artikel/digitaal-collecteren
https://www.kerk-de-ark.nl/artikel/doe-opdracht-voor-jong-en-oud-3-oa-paasgroetenactie-voor-gedetineerden

Aan onze oproep voor vrijwilligers voor #nietalleen is goed gehoor gegeven. Een leuke pool vrijwilligers staat klaar om te helpen waar dat nodig is, in daden of met een luisterend oor.
Hulp nodig? Laat het ons weten via nietalleen@kerk-de-ark.nl of neem contact op met een van de diakenen. Achter de schermen zijn we ook actief.
Het Diaconaal Platform Lansingerland voelt zich als (mede) initiatiefnemer zeer verbonden met SchuldHulpMaatje, JobHulpMaatje, Voedselbank en de stichting Noodhulp Lansingerland.
Omdat ook de economische gevolgen van de Corona-maatregelen steeds duidelijker en meer voelbaar worden, heeft het Diaconaal Platform op ons initiatief aan deze instanties laten weten dat we als diaconieën en PCI's (de charitasinstellingen van de Rooms Katholieke kerk) extra ondersteuning kunnen bieden (financieel of anderszins) als dat nodig is. Vanuit het Platform wordt nauw contact gehouden met deze organisaties. 

Ook is de hulp die we als Diaconaal Platform bieden bereikbaar via het centrale hulp-loket van Lansingerland: Lansingerland voor elkaar. De partijen die hierin samenwerken zijn Welzijn Lansingerland, Humanitas Lansingerland, Diaconaal Platform Lansingerland, Bibliotheek Oostland, de gemeente Lansingerland en diverse andere organisaties en initiatieven in Lansingerland.

Hartelijke groet,
Uw diakenen
diaconie@kerk-de-ark.nl