Nieuwsbrief 12

Dit bericht is verlopen op 2024-01-01

Het begeleidingsteam vordert

Johan en Arjan hebben de afgelopen twee weken veel energie gestoken in het aanpassen van de bestaande documenten. Gisteren, 25 maart,  hebben we als begeleidingsteam een intensieve avond gehad, met name om deze documenten kritisch te beoordelen. Het is goed te melden dat dit in goede harmonie is gebeurd en dat we met elkaar tot goede resultaten zijn gekomen. De vragenlijst is korter en gemakkelijker in te vullen, de gesprekspunten zijn bijgesteld en de toelichting is duidelijker weergegeven. Dit alles naar aanleiding van de feedback die we van de testgroep hebben ontvangen.

Naast het beoordelen van de documenten hebben we ook gesproken over de planning. Wij zijn er van overtuigd dat jullie daar met veel belangstelling op wachten.  Geluiden dat het lang gaat duren worden sterker, en dat begrijpen we ook.

Wij hebben als begeleidingsteam het gevoel dat we er klaar voor zijn, hoewel er nog wel zaken geregeld moeten worden voordat echt gestart kan worden met de gesprekken. Als eerste zal gesproken worden met het moderamen om hen te informeren over de plannen en de documenten (gesprekspunten, vragenlijst e.d.) in het bijzonder.

Het College van Kerkrentmeesters heeft ons laten weten dat zij aan het werk zijn de gevraagde gegevens te verzamelen. Het gaat dan onder meer om een financieel overzicht van De Ark-gemeente met cijfers over de afgelopen 10 jaar en een prognose voor de komende 10 jaar.

De vorige keer informeerde ik jullie dat we voor de zomer van start gaan. Het ziet er echt naar uit dat dit gaat lukken.

Na het overleg met het moderamen kunnen we jullie informeren hoe we verder gaan en wanneer de aftrap van het project “Een levende gemeente beweegt” zal zijn.

We hopen dat er dan ook sprake is van enige versoepeling van de COVID-19 maatregelen, waardoor het organiseren van gesprekken met meer personen mogelijk is.

Met groet,

Namens het begeleidingsteam,

Piet Schipperus