Nieuwsbrief 11

Dit bericht is verlopen op 2024-01-01

Het begeleidingsteam herpakt zich

Gisteravond, 11 maart 2021, zijn we als begeleidingsteam weer digitaal bij elkaar gekomen. Onderwerp van gesprek was de gewijzigde koers van het project “Een levende gemeente beweegt” die door Johan wordt voorgesteld. Een gewijzigde koers is noodzakelijk na de feedback van de testgroep. Onderwerpen als ‘wat willen we bereiken’ en ‘wat vragen we aan de gemeenteleden’ komen voorbij. Ons geloof is wat ons als gemeenteleden bindt en bezig houdt. Ook hier hebben we goed over nagedacht. Onze conclusie is wel dat de vragenlijst minder zwaar mag zijn, luchtiger en gericht op praktische vragen uit ons kerk zijn.

Voorstellen als aanvulling op de communicatie worden doorgesproken. Met name om jullie als gemeenteleden weer mee te nemen vanaf het moment na het gemeenteberaad, inmiddels al weer een jaar geleden.
COVID19 heeft ook gezorgd dat we elkaar minder ontmoeten en minder met elkaar in gesprek zijn over het project ELGB. Met andere woorden, hoe brengen we de doelstelling van het plan weer helder voor het voetlicht.

De werkzaamheden van de extra deelprojecten die voortvloeien uit de gewijzigde koers worden verdeeld over de teamleden, en we spreken af dat we ons binnenkort over de eerste concepten gaan buigen.

Als begeleidingsteam hebben we het gevoel dat we weer op de goede weg zijn. We willen eigenlijk zo snel mogelijk met jullie als gemeente gaan starten om in beweging te gaan en in beweging te blijven.
We gaan er nog steeds vanuit dat dat voor de zomer gaat lukken.

Met groet,

Namens het begeleidingsteam,

Piet Schipperus