Herdenkingsdienst en bloemlegging op 4 mei

Dit bericht is verlopen op 2022-06-27

Evenals vorige jaren worden op 4 mei tijdens de Dodenherdenking namens de kerken bloemen gelegd bij het Nationale Monument op de algemene begraafplaats aan het Plein 1945-1995 en ook bij het Indië-monument aldaar.

We herdenken dit jaar het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 77 jaar geleden en vieren dat we sindsdien in vrijheid leven. 

 

Voorafgaand aan de bloemlegging zal een door de plaatselijke kerken georganiseerde herdenkingsdienst om 19.00 uur plaatsvinden in de Dorpskerk, Kerksingel 1. 

In deze dienst - met als thema “Vrijheid in verbondenheid” - gaat diaken F.J. Vrijburg van de Parochie Christus Koning, Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk voor. Muzikale begeleiding wordt verleend door Matthijs Breukhoven op het orgel en Nelline Breukhoven-van Liere, blokfluit. 

Afgevaardigden vanuit deelnemende kerken in Berkel & Rodenrijs hebben de dienst voorbereid en voeren deze herdenkingsdienst mee uit.  U wordt hiervoor van harte uitgenodigd.

Bij de uitgang wordt een collecte gehouden voor de vluchtelingen uit Oekraïne.  

 

Aansluitend loopt de stoet vanuit de Dorpskerk naar de begraafplaats. De kerkgangers worden verzocht zich hierbij aan te sluiten.