Extra steun voor de kinderen in Moldavië

Dit bericht is verlopen op 2021-02-09

Het coronavirus heeft in Moldavië hard toegeslagen en de situatie is nog niet verbeterd. Wel zijn de scholen weer open en heeft Bethania de naschoolse opvang in het kindercentrum in Tintareni weer opgestart. De kinderen hebben hier een veilige plek en krijgen een goede warme maaltijd. Daarnaast krijgen de kinderen hulp bij het maken van hun huiswerk. Er is ook tijd voor sport en spel en het vieren van een verjaardag en andere feesten. Bethania wil ervoor zorgen dat de kinderen hun school succesvol kunnen afmaken. De dagactiviteiten voor ouderen, zoals tafeltje dekje, zijn weer begonnen, maar moeten op afstand gebeuren. Hierdoor missen ouderen nog steeds hulp in huis.

In het voorjaar sprak Bethania directeur Igor nog zijn frustratie uit over het beleid van de regering, die zich niet bekommerde om de grote noden onder de bevolking. Maar nu gloort er hoop na de recente presidentsverkiezingen waarbij Maia Sandu tot nieuwe president is gekozen. Ze groeide op in het arme westen en voerde campagne tegen de corruptie en voor verbetering van de leefomstandigheden in het land.

Maar voorlopig is er nog veel hulp nodig voor Bethania. Dus laten we doorgaan met gul te geven, denkend aan de inspiratie van Igor : ‘Wees standvastig en onwankelbaar en zet u altijd volledig in voor het werk van de Heer, in het besef dat door de Heer uw inspanningen nooit vergeefs zijn.’ En laten we ook bidden voor de nieuwe president. Dat zij tot een zegen mag zijn voor het land en zo ook voor de kinderen van Tintareni.

Laten we juist in deze moeilijke tijden de kinderen van Tintareni steunen! Helaas heeft de ZWO-commissie vanwege corona dit jaar geen acties (zoals de cakeverkoop en de dinertour) kunnen organiseren en zijn de collecteopbrengsten voor het ZWO-project lager dan andere jaren. Daarom vragen we u om een gift voor ons ZWO-project. U kunt deze overmaken op rekeningnummer NL61 RABO 0307 45 13 21 t.n.v. Diaconie Geref. Kerk te Berkel en Rodenrijs onder vermelding van ZWO Moldavië.

Dank voor uw bijdrage!

Namens de ZWO-commissie

John Zevenbergen