Een bijzonder afscheid…dat was het zeker

Dit bericht is verlopen op 2020-12-18

Lieve mensen van De Ark,

Zestien jaar lang was ik jullie predikant. We trokken samen op en deelden mooie en verdrietige dagen. Uiteraard had ik een afscheid in gedachten met een feestje in De Ark en een bomvolle dienst. Het werd allemaal anders.

Tot donderdag 15 oktober leek het nog mogelijk, na heel veel inspanning van de BARK, om toch in De Ark op zaterdag een aantal mensen te ontmoeten. Helaas kwam die dag het bericht dat de vergunning was ingetrokken. Het betekent een fikse teleurstelling voor de organisatoren en voor mij. We wisten toen al dat er bij de kerkdienst slechts 30 aanwezigen konden zijn. 

Toch werd het een goed en mooi afscheid…

Op woensdag waren Jurriaan en ik te gast bij de cantorij. De brievenbus klepperde veelvuldig deze dagen en menigeen haalde schriftelijk herinneringen op. Er waren pakketjes met lekkers en bloemen, gesprekken op afstand bij onze voordeur. Zaterdagmiddag, er verschijnen ballonnen in de straat. Therese en Sandra hebben namens de jeugdraad een hindernisbaan uitgezet in de straat. Via whatsapp wordt er vrolijk meegeleefd als ik een liedje zing, een pop verschoon en geblinddoekt probeer een stola op de goede plek te bevestigen. Hilarisch en liefdevol. 

Zondag in De Ark. Eén voor één komen de genodigden binnen. Vier cantorijleden zingen onder leiding van Arco de sterren van de hemel. Er zijn goede en lieve woorden, digitaal en live. Ik voel me een gezegend mens. Er worden handgel en lolly’s uitgedeeld en weer zijn er cadeautjes en gesprekjes op afstand. De beer van de kindernevendienst krijgt straks een ereplekje in mijn werkkamer in Hendrik-Ido-Ambacht. 

Dank voor allen die zo hun best deden dit afscheid mogelijk te maken. Dank voor 16 mooie jaren. Dank voor de lieve en goede woorden en attenties van de afgelopen dagen. 

Het ga jullie goed! 

Ds. Antoinette van der Wel