Activiteiten startzondag 19 september 2021

welkom

Startzondag – 19 september

Op 19 september vieren we met elkaar startzondag. Dit jaar is het thema ‘Van U is de toekomst’. Dit thema geeft ons de kans om na te denken over de toekomst. Wat betekent ‘Van U is de toekomst’? Om welke toekomst gaat het? En wat kunnen wij doen? Het doet het appel op ons om niet onderuit te zakken maar de weg te gaan. En ons te laten verrassen door wat op ons afkomt, en daarbij kansen te zien als van Godswege. ‘Het is al begonnen, merk je het niet?’ dichtte Huub Oosterhuis. We mogen ontspannen, maar ook verwachtingsvol het nieuwe jaar in.”

Deze dienst kunnen we niet allemaal in het kerkgebouw vieren. Daarom worden naast activiteiten in het kerkgebouw ook digitale en buitenactiviteiten georganiseerd. Voor alle activiteiten moet je je dit jaar van tevoren opgeven en dat kan via ons reserveringssysteem. Dit geldt niet voor kinderen tot 12 jaar en alle jongeren die naar church4you gaan. Voor alle buitenactiviteiten kijk goed waar wordt verzameld en bij regen neem een paraplu mee of geniet van de regen. Alle activiteiten die in het kerkgebouw plaatsvinden worden voorafgegaan door een gezamenlijke korte viering die om 10:00 uur begint; voor deze viering kun/hoef je niet apart te reserveren. 

 

Activiteiten Startzondag

Uit scherven kan iets moois komen

Het jaarthema ‘Van U is de toekomst’ bruist van optimisme, maar we kunnen het afgelopen jaar toch niet zomaar vergeten. Bij deze activiteit willen we beginnen met een heleboel scherven. De scherven van een bizar jaar en met allerlei heldere kleuren hebben. En van al die scherven gaan we iets heel moois maken!

50 jaar De Ark

Wat weet u eigenlijk van ons kerkgebouw? Of van onze gemeente. Het gebouw De Ark bestaat 50 jaar en deze quiz is special gemaakt om zowel in de kerk als thuis mee te doen.

 

Speelt u mee! Zorg dat van tevoren u de app Kahoot download. Aan het begin van de quiz komt een code in beeld die u kunt gebruiken om mee te doen (lukt dit niet, geen probleem u kunt gewoon thuis of in De Ark meedoen).

Hardlopen in ‘t groen

Voor de echte sporters onder ons, niets is fijner om op zondagochtend door het groen te rennen. En de schepping te ervaren in het ochtend zonnetje.

 

Trek je hardloopkleding en schoenen aan, want deze groep vertrekt meteen om 10 uur en verzamelt aan de Noordeindseweg bij De Ark.

Op reis door de toekomst…

Voor deze jongeren activiteit zoeken we 13 gemeenteleden die een post rondom de kerk bemensen (de activiteit begint meteen om 10 uur in t’ Honk).

 

Church4You gaat op reis. In allerlei opdrachten gaan zij in gesprek met gemeenteleden. De opdrachten verbinden jong en oud en zet beiden aan het denken over de toekomst en onze bijdrage aan een mooiere wereld. 

In gesprek…

“Van U is de toekomst; wat betekenen die woorden voor jou?” Met elkaar in gesprek over stellingen en vragen rond dit thema. Want wat betekent dit thema eigenlijk voor onze gemeente?

Meditatieve wandeling

Samen in de buitenlucht mediteren rond het thema ‘Uw Koninkrijk Kome’.

 

Let op deze activiteit start om 10 uur in het Annie MG Schmidtpark bij het Labyrint (kom lopend, want deze groep wandelt terug naar De Ark)

Samen zingen

'Van U is de toekomst' deze woorden komen uit het prachtige lied ‘Onze vader verborgen’ van Huub Oosterhuis. Onder begeleiding van Arco wordt dit lied ingestudeerd om samen later in de viering te zingen.

Parcours van vertrouwen

“Ik stel mijn vertrouwen”. Dit avontuurlijk parcours is speciaal voor alle kinderen t/m 12 jaar aangelegd. Opgeven is niet nodig!

Fotowedstrijd

Van U is de toekomst! We bidden in het Onze Vader: Uw Koninkrijk kome. Wat bidden we dan precies? Wat is voor u, voor jou het Koninkrijk van God? Wat stel je je daarbij voor?

 

We willen onze gemeenteleden uitdagen een foto te maken van wat volgens hen het Koninkrijk van God is. U kunt uw foto sturen naar Dick den Bakker, ddenbakker@lijbrandt.nl We zullen de foto’s, of een selectie ervan, laten zien in de kerkdienst.

Om 11.15 ontmoeten we elkaar allemaal in en rond De Ark voor koffie, thee, limonade en heel veel lekkers! En natuurlijk voor een goed gesprek. Dus ook als u thuis de viering heeft gevolgd, loop vooral nog even langs.Via het reserveringssysteem kunt u een plekje bij een activiteit reserveren. Wees er snel bij, want vol=vol.