Diaconie - Nieuws & Artikelen

Hieronder zie je een overzicht van actuele nieuwsberichten en artikelen gerelateerd aan het onderwerp Diaconie. Klik hier voor alle nieuwsberichten en artikelen

Kledingactie Oude Noorden najaar 2018

Ook dit najaar organiseert de diaconie weer de kledingactie voor het Wijkpastoraat Het Oude Noorden in Rotterdam. Naast kleding kunnen ook linnengoed, speelgoed en schoenen worden ingeleverd. Deze kleding en andere spullen zijn vaak nog goed bruikbaar voor die mensen die leven op of onder het bestaansminimum. Zo krijgen oude spullen weer een nieuw leven. De tweedehandswinkels van het wijkpastoraat zijn tevens ontmoetingsplek voor bewoners van het Oude Noorden. Voor vrijwilligers biedt het project de kans om werkervaring op te doen.

Vrijwilligers gezocht voor de Dorcas Voedselactie op 10 november

Van 4 tot en met 11 november wordt voor de drieëntwintigste keer de Dorcas Voedselactie gehouden. Op honderden locaties in Nederland – in supermarkten, kerken en scholen – zamelen duizenden vrijwilligers samen met consumenten producten en geld in voor de allerarmsten in Albanië, Moldavië, Oekraïne en Roemenië.

Nieuwe rolstoel

Al lange tijd is er een rolstoel in De Ark aanwezig die gebruikt wordt om wie dat nodig heeft van de parkeerplaats naar binnen te brengen.

De oude rolstoel was goed gebruikt en dringend aan vervanging toe. De diaconie schafte onlangs een nieuwe rolstoel aan die rolt als een zonnetje; Max Verstappen zou er jaloers op zijn.

Voor ieder te gebruiken en te vinden in de kerkenraadskamer.

Hartelijke groet namens de diaconie,

Frans-Jan Voogt