Beste internetsurfer,

We weten niet hoe u op onze site bent aangeland. Misschien bent u op zoek naar een nieuwe kerkelijke gemeenschap nadat u verhuisd bent naar Lansingerland. Misschien bent u gewoon op zoek naar informatie en kwam u eerder toevallig hier terecht. Misschien bent u een trouwe kerkganger en wilt u meer weten over één van onze activiteiten. Hoe dan ook, ik mag mij, als predikant van De Ark-gemeenschap, hier aan u voorstellen.

Antoinette van der Wel   Antoinette van der Wel

Ik ben Antoinette van der Wel en ben sinds 2004 aan het werk in Berkel en Rodenrijs. Als predikant loop ik met heel veel mensen een tijdje en stukje mee op hun levensweg. Soms ontmoeten we elkaar bij de geboorte en doop van een kind, soms rondom levensvragen, soms aan het eind van het leven of bij overlijden. Soms treft u me bij een gespreksgroep of een kring, maar de kans is het grootst dat u me tegenkomt in een zondagse kerkdienst. Op die dagen speelt zich het meest zichtbare gedeelte van mijn beroep af. In de kerkdienst proberen we de oude verhalen uit de bijbel zo te vertellen dat ze weer als nieuw klinken en te maken hebben met ons leven vandaag. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar wel elke keer weer een geweldige uitdaging. Hoe vinden moderne mensen een moment van rust en bezinning in de drukte van alledag? Hoe breng ik God ter sprake als iedereen daar een eigen beeld bij heeft, of juist ervoor gekozen heeft God als dood te beschouwen?

Ik studeerde in de jaren 80 theologie in Brussel (België) en in Leiden. De koude oorlog was nog volop aanwezig en de strijd tegen kernwapens op zijn hoogtepunt. De kerk was nog redelijk vanzelfsprekend aanwezig in het maatschappelijk debat en in het leven van mensen. Ondertussen zijn we 30 jaar verder en is de kerk veel minder zichtbaar dan toen. Toch geloof ik niet dat daarmee ook de levensvragen van mensen zijn verdwenen. Vragen als: wat is de zin van mijn leven? Waar geef ik mijn aandacht aan? Waar kies ik voor? Waar investeer ik in? Wat zeg ik als ik het woord God in mijn mond neem? Heeft de bijbel nog iets zinnigs te zeggen voor mensen in deze tijd?

Er zijn meer vragen te verzinnen en ik heb als dominee geen passende antwoorden voor u in de aanbieding, maar ik ervaar de kerk wel als een plek waar in ieder geval deze vragen nog gesteld mogen worden.

Wat ik wel heb?

• Bereidheid om mee te denken.
  • Een bont gezelschap van mensen die in hun leven een begaanbare weg van geloven vonden en daar over kunnen spreken.
  • Een traditie  die mensen al vele eeuwen inspireert om het verschil te maken in de wereld.

Nieuwsgierig geworden.
Neem contact met mij op of kom vrijblijvend een keertje langs op zondagochtend in De Ark.