Vrijwilligers gezocht voor de Dorcas Voedselactie op 10 november

Van 4 tot en met 11 november wordt voor de drieëntwintigste keer de Dorcas Voedselactie gehouden. Op honderden locaties in Nederland – in supermarkten, kerken en scholen – zamelen duizenden vrijwilligers samen met consumenten producten en geld in voor de allerarmsten in Albanië, Moldavië, Oekraïne en Roemenië.

Dorcas ondersteunt met de voedselpakketten de allerarmsten. Veel van hen leven teruggetrokken en in armoede. Ze staan er vaak alleen voor en komen, vanwege gezondheidsproblemen of ouderdom, de deur niet meer uit. De ontvangers van een pakket worden zorgvuldig door lokale partnerorganisaties geselecteerd.

Voor het uitdelen van voedsellijstjes bij Albert Heijn aan de Rozenoord, Jumbo Westpolder en Hoogvliet Molenwerfstraat hebben wij nog vrijwilligers nodig, evenals voor het sorteren van de ingezamelde boodschappen in De Ark. Deelnemers worden ingeroosterd voor 2 uur.

Jongeren die voor school een maatschappelijke stage moeten doen, kunnen hieraan ook via deze actie van Dorcas invulling geven. Zij kunnen uiteraard ook voor langer dan 2 uur en voor verschillende activiteiten ingeroosterd worden.

Heeft u/heb jij op zaterdag 10 november tijd voor Dorcas? Of heeft u vragen over de actie? Neem contact op met
Corrie Hordijk, corriehordijk@upcmail.nl of met
Frans-Jan Voogt, fransjanvoogt@gmail.com