Collecte na vesper of Taizédienst

Dit bericht is verlopen op 2019-04-06

Kom je wel eens naar een vesper of een Taizé-dienst?

Ook na deze avonddiensten wordt er gecollecteerd, en wel voor dezelfde doelen als in de ochtenddienst. De opbrengst uit de ene avondcollecte wordt netjes over de twee doelen verdeeld. Dit blijft ook zo; ook na een vesper of Taizé-dienst collecteren we. Om het niet alleen bij woorden te laten maar ook te doen: delen met anderen en met elkaar.

De afgelopen jaren trof je voor deze collecte direct na het uitgaan uit de kerkzaal, in de hal een diaken met een collectezak. Dat voelde voor de diaken soms wel wat ongemakkelijk. Je kijkt de mensen toch wel erg op hun handen, ook al probeer je dat niet te doen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling; ieder is vrij te geven.

Daarom staat er vanaf komende zondag (er is een vesper) bij deze diensten in plaats van de diaken-met-collectezak een tafel-met-collectemandje in de hal. Je wordt van harte uitgenodigd hierin je gave voor de doelen van die zondag te doen.

Nadat ieder bij de koffie of richting huis is, neemt de diaken van dienst het mandje mee en zorgt voor een nette afhandeling. Net als anders.

Na een aantal avonddiensten zullen we evalueren of dit bevalt. Laat de diakenen daarom ook gerust weten hoe je het ervaart.

 

Namens de diaconie,

Frans-Jan Voogt